Wanneer u een grote som geld ontvangt, kan het verleidelijk zijn om uw huidige lening terug te betalen. Maar is vervroegd terugbetalen wel een goed idee? Wat zijn de potentiële voordelen van een vervroegde aflossing? En wat zijn de nadelen? Het antwoord op deze vragen hangt onder meer af van uw financiële situatie, behoeften en verwachtingen. Om duidelijkheid te scheppen, hebben we alle informatie verzameld die nuttig kan zijn voor u.

Wanneer u een persoonlijke lening afsluit bij een bank of financiële instelling, gaat u een verbintenis aan voor een bepaalde periode. Elke maand betaalt u dan een vast bedrag terug, tot de lening volledig afgelost is.

Read more »

Als u verschillende leningen hebt lopen, waaronder een hypothecaire lening, kan het interessant zijn om uw leningen te hergroeperen.

Simuleer een krediethergroepering

Het hypotheekterugkoopproces

Met Finday kunt u leningen, ook hypothecaire leningen, hergroeperen. In dat geval worden al uw leningen gebundeld in één nieuw pakket, met één enkele maandelijkse aflossing en eenzelfde rentevoet. De formule is vooral interessant als u meerdere leningen heeft lopen en de financiële druk te hoog wordt. Met een hergroepering kunt u de voorwaarden en dus ook de interest namelijk opnieuw onderhandelen.

Wanneer u uw leningen wilt samenvoegen, zullen we samen uw wensen bespreken. We analyseren uw financiële situatie en aflossingsmogelijkheden. Daarna kijken we of het mogelijk is om uw kredieten te hergroeperen en bespreken we of het ook interessant is voor u. Een krediethergroepering is namelijk niet gratis en dus zullen we samen de voor- en nadelen afwegen.

Veelgestelde vragen over een krediethergroepering

  1. Wanneer is een krediethergroepering interessant?

Als het moeilijker wordt om uw leningen af te betalen, is het misschien tijd om een hergroepering te overwegen. In veel gevallen kunt u meer tijd onderhandelen om het geld terug te betalen, waardoor uw maandelijkse aflossingen lager worden. Zo kunt u vermijden dat u een betalingsachterstand oploopt en bij de Nationale Bank geseind wordt.

  1. Hoelang duurt een aanvraag?

Zodra uw dossier volledig is, kunnen we de haalbaarheid van uw aanvraag onderzoeken. Als die haalbaar lijkt, nemen we meteen contact op met onze partnerbanken, zodat zij uw financiële situatie kunnen analyseren.

Als alles klopt, kunt u vaak al binnen een dag geholpen worden.

  1. Wat zijn de voorwaarden voor een krediethergroepering?

U moet minstens twee leningen hebben lopen. Dat mogen zowel persoonlijke als hypothecaire leningen zijn. Bovendien moet uw financiële situatie voldoen aan de voorwaarden van onze partnerbanken.

  1. Waar vind ik de details van al mijn lopende leningen terug?

Als u voor sommige leningen niet meer alle informatie terugvindt, kunt u een attest van de Centrale voor kredieten aan particulieren opvragen via de Nationale Bank van België (NBB). Dat kan op drie manieren:

  • Digitaal: via uw eID kunt u inloggen op de website van de NBB.
  • Via een aanvraag per post: u stuurt een brief naar de NBB met een kopie van uw identiteitskaart;
  • Aan de loketten van de NBB.

Het adres van de Nationale Bank van België: de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

  1. Moet ik een hypothecaire lening hebben voor een krediethergroepering?

Nee, ook persoonlijke leningen kunnen worden samengevoegd.

  1. Wie contacteert de banken om mijn lopende leningen te beëindigen?

Bij een hypothecaire lening zal de notaris die de overeenkomst geregistreerd heeft, contact opnemen met de bank. Hij of zij zal al het papierwerk voor u in orde brengen.

 

Bij een persoonlijke lening regelen wij alles voor u. We nemen contact op met uw bank en zorgen ervoor dat uw vorige leningen terugbetaald worden.